fbpx

TUNTIKUVAUKSET

Saiffalla on tarjota tanssitunteja lapsille, nuorille ja aikuisille Helsingin ytimessä. Lapsille ja junnuille on break-tunteja useana päivänä viikossa (ks. lukujärjestys). Nuorille 13 – 17 v on suunnattu oma Hip Hop tunti ja sen lisäksi nuoret voivat käydä kaikille aikuisten tanssitunneilla. Suurin osa Saiffan tunneista on suunnattu aikuisille tanssin harrastajille. Meillä on tarjota aikuisille tanssin alkeistunteja, näitä kutsutaan Saiffalla perusteet tason tunneiksi. Perusteet tason tunnit soveltuvat vasta-alkajille, tanssista ja sen kokeilusta kiinnostuneille. Edistyneet tason tunnit ovat tanssijoille, joilla on jo kokemusta tanssista ja lajeista ja jotka haluavat kehittää osaamistaan. Avoimen tason “Open level” -tanssitunnit soveltuvat kaikentasoisille tanssijoille. Meillä voit aloittaa tanssitunnit aina myös kesken kauden.

HIPHOP

Hip Hop on New Yorkista lähtöisin oleva katutanssilaji, jossa on paljon erilaisia variaatioita sekä sekoitteita eri tyyleistä. Saiffalla on tarjolla useampi Hip Hop tyylin tunti ja variaatio. Tunteina Hip Hop freestyle, tekniikka, 90-luvun new jack swing, choreo ja perinteinen Hip Hop tunti. Kaikilla Hip Hop tunneilla käydään läpi tekniikka, liikkeitä, groovea ja lisäksi riippuen tunnin sisällöstä, niin tunneilla tehdään joko freestyle harjoitteita tai koreografiaa.

COMMERCIAL

Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan, esiintymiseen ja vahvan asenteen löytämiseen! Tunnilla pyritään etsimään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pitää hauskaa!

HOUSE

Tämä house-musiikin kanssa Chicagon ja New Yorkin klubeilla syntynyt ja kehittynyt tanssityyli on saanut vaikutteita monesta eri tanssityyleistä. Ominaista house-tanssille on jacking ja nopeatempoinen jalkatyöskentely. Tunneilla opitaan housen perus-askeleita, niiden variaatioita ja opitaan käyttämään niitä itse.

POPPING

Popping on 70-luvun Kaliforniassa syntynyt katutanssityyli. Popping tarkoittaa yksinkertaisimmillaan lihasten jännittämistä “poppaamista” musiikin rytmiin. Poppingissa on näyttäviä liikeitä, kehon isoloimista, jalkatyöskentelyä, pysähdyksiä, illuusiomaista liikettä ja paljon muuta. Popping tyyliä tanssitaan pääsääntöisesti Funk-musiikkiin (P-Funk, G-Funk, Modern Funk). Popping auttaa muun muassa lihasten hallinnassa, koordinaatiossa ja rytmiikassa. Popping on loistava tanssityyli myös tukemaan muita katutanssilajeja. 

LOCKING

Locking on erittäin tanssillinen 70-luvulla syntynyt katutanssi-tyyli joka tanssitaan funk-musiikin tahtiin. Lockingin pioneerejä ovat Don Campbell, Greg Campbell Lock Jr, ja The Lockers-ryhmä. Ominaisia liikkeitä tälle rytmiselle ja energiselle tanssityylille ovat mm. the lock, pointit ja muscleman. Tunneilla opitaan lockingin perusteita funk-musiikkiä fiilistellen.

TWERK

Suuren suosion saanut twerkkaus on tanssityyli, jossa liikekieli keskittyy alavartaloon. Twerkkauksen ominaisliikkeisiin kuuluu lantion liikehdintää sekä pakaroiden pyöritystä. Twerk- liikkeitä on mahdollista tehdä monissa eri tasoissa. Twerkkaus on erittäin hauska, seksikäs ja hien pintaan nostattava tanssityyli. Twerk-tunnilla opetetaan twerkkauksen oikeanlaista tekniikkaa, sekä twerk-koreografioita.

VOGUE

Voguing on näyttävä tanssilaji, joka on saanut syntynsä New Yorkissa Harlemin mustien ja latinoiden LGBTQ-yhteisöstä. Harlemin ballroom-skenestä Madonnan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nostama laji on ottanut runsaasti vaikutteita muun muassa muotimaailmasta ja kamppailulajeista. Voguing-tyylejä on useita (esim. old way, new way, femme) ja kullakin tyylillä on omat tyypilliset tekniikkansa ja liikekielensä. Voguingissa on tanssillisia performance-kategorioita, muotikategorioita, kauneuskategorioita ja realness-kategorioita. Voguing-tunneilla keskitytään joko yhteen tyyliin tai tutustutaan eri tyyleihin. Kaikille voguing-tyyleille on tyypillistä runsas käsitekniikoiden käyttö tanssissa, erilaiset poseeraukset ja erittäin itsevarma asenne.

DANCEHALL

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopeaan tahtiin Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Se onkin asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

HEELS

Heels-tunneilla fuusioidaan useita lajeja ja keskitytään femme-tyyliseen ilmaisuun tanssissa. Tunneilla otetaan tarkasti huomioon kehon linjaukset liikkessä ja yksityiskohtien lisääminen jo kävelystä lähtien. Korkokengät jalassa fiilaillaan ja haetaan omaa persoonallista ilmaisua, jossa vain taivas on rajana. Tunneilla tehdään pääasiassa koreota, mutta opetellaan myös tekniikkaa sen takana.

BREAK

Break (breakdance, breaking, b-boying) on New Yorkista lähtöisin oleva alkuperäinen katutanssi. Break-tunneilla harjoitellaan lajin tekniikoita pystyssä ja lattialla, jonka lisäksi panostetaan lajin historiaan, rytmiin, itsevarmuuteen, ja fiilistelyyn.

Punking / Waacking

Punking (ja whacking) juontaa juurensa 1970-luvun Los Angelesin gayclub-yhteisöistä. Se kehittyi seksuaalivähemmistöjen luovasta itseilmaisusta disco-musiikin klubeilla. Keskiössä ovat tunteet ja niiden vapautuminen ja heittäytymällä dramaatisesti tarinankerrontaan. Sen pääelementtejä ovat poseeraaminen, whacking ja tanssin draamallinen olemus: punking.