Hinnasto ja tuntikuvaukset

Suosittelemme koko kurssin käymistä yksittäistuntien sijaan, opettajat rakentavat opetuksen tanssijoiden kehityksen mielessä pitäen. Tietysti tunteja kannattaa käydä kokeilemassa yksittäin, jos ei ole lajivalinnasta vielä varma.

Tunneille ilmoittaudutaan sitovasti ostamalla kausi nettikaupassa tai Saiffan vastaanotossa. Tunteja voi kokeilla kertamaksulla, jolloin erillistä ilmoittautumista ei tarvita. Kertamaksut maksetaan Saiffan vastaanottoon. Saiffan yleisiin sääntöihin voit tutustua tarkemmin TÄSTÄ.

Saiffan tunnit voi maksaa nettikaupan lisäksi myös paikanpäällä käteisellä ja yleisimmillä luottokorteilla, sekä Smartum liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Virikeseteleillä, Ticket Duo -, Mind & Body-, "TYKY" sekä Sporttipassilla. Jos olet jo maksanut tunnin/kurssin etkä pääse paikalle, voit korvata tunnin muulla kyseisen kauden tunnilla (esim. syksyn tunti syksyn aikana).

Varusteiksi tunneille kannattaa ottaa rennot sisäliikuntavarusteet, joissa on mukava liikkua (esim. verkkarit/college-housut, t-paita ja sisäkengät) ja juomapullon.

Hinnasto 1.10.-21.12.2019

Saiffa Membership 
Kaikki tunnit 12 kk 99,90 €/kk
Kaikki tunnit 6 kk 109,90 €/kk

Kaikki tunnit 1 kk kerrallaan
(toistaiseksi voimassa kunnes irtisanotaan)

119,90 €/kk
Kausimaksu / kurssi
60 min 187 €
45 min 160 €
10 kerran kortti 60 min 180 €
Kertamaksu
60 min 20 €
45 min 17 €
  • Saiffa Membership sisältää vuoden koko tuntitarjonnan ja koulujamien sisäänpääsyt sekä -20% Saiffan tuotteista ja workshopeista.
  • Saiffan kausi/kurssimaksut ovat samanhintaisia aloittaessa viikolla 1-3.
  • Saiffan kausimaksu sisältää 18 opetusviikkoa, tai kesken kauden aloittaessa jäljellä olevan määrän.
  • Saiffa Oy pidättää oikeuden kaikkiin mahdollisiin muutoksiin.

Tuntikuvaukset

Tuntien tasot: Perusteet, edistyneet ja open level

Perusteet tason tunnit soveltuvat vasta-alkajille, tanssista ja sen kokeilusta kiinnostuneille. Edistyneet tason tunnit ovat tanssijoille, joilla on jo kokemusta tanssista ja lajeista ja jotka haluavat kehittää osaamistaan. Open level-tason tunnit soveltuvat kaiken tasoisille tanssijoille.

Afrobeats

Afrobeats-tunnilla tutustuaan länsiafrikkalaiseen urbaaniin ja nykyaikaiseen meininkiin Ghanasta ja Nigeriasta. Tunnilla opetellaan muun muassa ghanalisen azonto-tanssin perusteita. Humoristisuus, rytmillä kikkailu ja hyvä musiikki ovat tällä tunnilla taattuja. Tunnilla saatetaan hieman fuusioida ja ottaa vaikutteita muidenkin maiden tyyleistä.

Commercial

Commercial on lajina monen tanssityylin fuusiotanssia. Tunneilla hyödynnetään eri lajien tekniikkaa ja liiketyyliä, ja pääosin keskitytään koreografiaan, esiintymiseen ja vahvan asenteen löytämiseen! Tunnilla pyritään etsimään jokaiselle oma luontainen tapa liikkua ja pitää hauskaa!

Dancehall

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopeaan tahtiin Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Se onkin asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

Dancehall Queenstyle

Dancehall Queenstyle on naisten tanssityyli, jossa on paljon akrobaattisia ja seksikkäitä liikkeitä. Tunneilla opetellaan hyvin perusteellisesti dancehallin tekniikkaa ja ilmaisua. Jamaikalla queenstyle toimii kilpailulajina. Eli saman tyylinen tunti kuin Dancehall Reggae mutta tällä tunnilla tehdään paljon työtä myös lattiatasolla. Varusteena suositellaan tukevat kengät sekä polvisuojat.

Future Masters

Saiffa Future Masters on ainutlaatuinen katutanssin koulutusohjelma, jonka tarkoituksena on kouluttaa uusia katutanssin mestareita Suomeen. Koulutuksen aikana saat taitoja eri katutanssityyleistä sekä pääset kehittymään omassa lajissasi. Saat oman tyylisi opettajalta myös henkilökohtaista valmennusta. Ryhmän kanssa pääset esiintymään eri tapahtumissa ja koulutus antaa tietotaidot koko katutanssia ympäröivästä kulttuurista (musiikki, tapahtumat, historia).

Hip Hop Choreo

Hip Hop Choreo tunnilla keskitytään koreografiaan, sen omaksumiseen ja tapaan oppia koreografiaa nopeammin. Tekniikkaosuudet sisällytetään koreografian opetukseen.

Katutanssi lapset

Lasten oma katutanssitunti! Inspiroivalla tunnilla treenataan erilaisia katutanssilajeja kuten hip hop, popping ja locking hyvässä, leikkisässä hengessä. Tunti ei vaadi aiempaa tanssikokemusta ja on loistava tapa aloittaa katutanssien harrastaminen.

Kehonhuolto

Kehonhuolto on usein se näkymätön osa treeniä mutta aivan yhtä tärkeä kuin muutkin liikunnan osapuolet. Säännöllisellä kehonhuollolla voimme vähentää lihaskipuja, parantaa ryhtiä ja liikeratoja sekä nopeuttaa palautumista. Kehonhuollosta hyötyvät KAIKKI, paljon treenaavat tai esim. staattista tai yksitoikkoista liikettä sisältävää työtä tekevät. Tunneilla tullaan käymään läpi kehonhuollon eri elementtejä joista oppilaat voivat rakentaa itselleen helpon kehonhuolto ohjelman jota voi käyttää oman treenin tueksi ja eduksi. Pidetään kehosta huolta yhdessä!

Latin Vibes

Latin Vibes tunnilla opitaan commercial-tyylisiä koreografioita, eli kaupallisen tanssin askelin mennään ihaniin, meneviin lattari artistien biiseihin. Sarjat koostuvat osaksi myös eri latinalaistanssien askeleista kuten salsasta, sambasta, cha chasta, rumbasta jne. Ajatuksena on kuitenkin ettei lokeroitaisi tanssityyliä liikaa vaan annetaan musiikin viedä ja inspiroida! Tule nauttimaan hyvästä mielestä, musiikista ja liikkeestä! Tunnilla saa nauraa, nauttia omasta kehosta ja päästää vapaaksi. Opitaan yhdessä, opitaan toisiltamme, tuetaan toisiamme ja nautitaan siitä tunteesta joka musiikki meissä herättää.

Pilates

Pilates on kokonaisvaltainen kehonhallinta menetelmä, joka palauttaa tehokkaasti tasapainon kehon ja mielen välille. Pilates kehittää voimaa, elastisuutta, tasapainoa, koordinaatiota ja kontrollia kehoon. Tunti on tehokas ja suunnattu erityisesti tanssijoiden tarpeisiin ja anatomisiin faktoihin. Tunneilla huomio suunnataan liikkeeseen ja oman kehon aistimisen kautta rauhallisessa tahdissa edetään keskittyneesti, hengityksen merkitystä korostaen. Pilates on laaja kehonhallinnan kokonaisuus, joka kuuluu samaan ryhmään muiden somaattisten menetelmien kanssa kuten Aleksander- tekniikka ja Feldenkrais

Tanssiakrobatia

Tanssiakrobatiakurssilla lähestymme akrobaattisia liikkeitä siten, että niitä voi käyttää omassa tanssissa (katutanssit, nykytanssi, showtanssi yms.). Kurssilla käydään läpi perusliikkeitä (mm. käsinseisonta, kärrynpyörä ja ym. pyörähdykset), aloitukset/lopetukset akrobaattisiin liikkeisiin, variaatioita sekä lattiatekniikoita. Kurssille voi osallistua myös ilman tanssitaustaa.
 
Tanssiakrobatia ei ole itsessään tanssilaji, vaan keskitymme liikkeisiin, joilla voimme maustaa omaa tanssiamme lajista riippumatta. Kurssi kehittää kehonhallintaa, tasapainoa ja voimaa, kasvattaa itseluottamusta sekä rohkeutta! Alaikäraja tunnille on 15 vuotta.

Twerk

Twerk-tanssi on tullut Suomeen jäädäkseen! Suuren suosion saanut twerkkaus on tanssityyli, jossa liikekieli keskittyy alavartaloon. Twerkkauksen ominaisliikkeisiin kuuluu lantion liikehdintää sekä pakaroiden pyöritystä. Twerk- liikkeitä on mahdollista tehdä monissa eri tasoissa. Twerkkaus on erittäin hauska, seksikäs ja hien pintaan nostattava tanssityyli. Twerk-tunnilla opetetaan twerkkauksen oikeanlaista tekniikkaa, sekä twerk-koreografioita. Tunnille suositellaan otettavaksi polvisuojat mukaan.

Twerk Choreo

Twerk Tekniikka

Dancehall Reggae

Dancehall reggae on Jamaikalta lähtöisin oleva tanssi- ja musiikkityyli jonka juuret ovat Afrikkalaisessa tanssissa. Tanssissa yhdistyy rentous ja voimakas fyysisyys. Biisien rytmin ja lyyrikoiden tulkinta tanssin kautta onn lajin hienous ja samalla haaste. Kuten muutkin urbaanit tanssityylit, dancehall kehittyy ja muuttaa muotoaan kaiken aikaa.

Toprock

Toprock on breakdancen pystyssä tanssittava osuus. Toprock on muovautunut nykymuotoonsa ottaen vaikutteita useista eri tanssityyleistä, kuten rocking, salsa, lindy hop ja hustle. Toprock on tyylinä saavuttanut huimaa suosiota ja toimii helppona vaihtoehtona lähestyä katutansseja.

Vogue

Voguing on näyttävä tanssilaji, joka on saanut syntynsä New Yorkissa.  Harlemin ballroom-skenestä Madonnan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi  nostama laji on ottanut runsaasti vaikutteita muun muassa  muotimaailmasta ja kamppailulajeista. Tunneilla keskitytään ns. New  way voguingiin, jolle on ominaista linjakas ja tarkka käsitekniikka,  lattiatyöskentely sekä notkeutta vaativat elementit.

Waacking

Waacking-tunnilla käydään läpi perustekniikkaa: käsi- ja jalkatyöskentelyä, poseeraamista, groovea ja karakteria erilaisten harjoitusten avulla. Tunnin lopuksi tehdään lyhyt sarja tunnilla opituista asioista. Lisäksi tehdään freestyleharjoituksia.

Popping

Popping on Boogaloo Samin ja Electric Boogaloos-ryhmän kehittämä funk-tanssityyli. Tärkeätä poppingissa ovat tekniikan  lisäksi tanssillisuus. Tunneilla harjoitellaan hyvällä meiningilla ja “groovella”  poppingin perusliikkeitä ja tekniikkaa sekä tutustutaan tanssin sanastoon ja historian.

Break Hardcore

Break Hardcore on Saiffan breikkareiden syventävän koulutuksen tunti. Tunnilla viedään edistyneiden break-opetus pidemmälle tasolle sisältäen lajin mm. historiaa ja vaihtoehtoisia treenimetodeja ja eväitä bboy-uran luomiseen sekä kilpailemiseen. Pääopettajana toimivat Flow Mo:n Jussi "Focus" Sirviö ja Anniina "AT" Tikka.

Tunnin pääopetus tapahtuu Saiffalla, välillä tunti viedään myös uusiin, vaihteleviin lokaatioihin. Tunnille pidetään ensimmäisellä kerralla valintakoe, josta valitaan lupaavimmat mukaan. Hardcore-tunnin hinta on normaali 60 minuuttisen tunnin hinta.

Break

Break (breakdance, breaking, b-boying) on New Yorkista lähtöisin oleva alkuperäinen katutanssi. Break-tunneilla harjoitellaan lajin tekniikoita pystyssä ja lattialla, jonka lisäksi panostetaan lajin historiaan, rytmiin, itsevarmuuteen, ja fiilistelyyn.

Hip hop

Hip Hop-tunneilla keskitytään tekniikkaan, grooveen ja musikaalisuuteen. Tunti koostuu alkulämmittelystä, erilaisista liike, tekniikka ja groove harjoituksista, sekä tunnin lopuksi harjoitusten pohjalta tehtävästä rutiinista. Lisäksi tunnilla tehdään erilaisia freestyle harjoituksia.

House

Tämä house-musiikin kanssa Chicagon ja New Yorkin klubeilla syntynyt ja kehittynyt tanssityyli on saanut vaikutteita monesta eri tanssityyleistä. Ominaista house-tanssille on jacking ja nopeatempoinen jalkatyöskentely. Tunneilla opitaan housen perus-askeleita, niiden variaatioita ja opitaan käyttämään niitä itse.

Locking

Locking on erittäin tanssillinen 70-luvulla syntynyt katutanssi-tyyli joka tanssitaan funk-musiikin tahtiin. Lockingin pioneerejä ovat Don Campbell, Greg Campbell Lock Jr, ja The Lockers-ryhmä. Ominaisia liikkeitä tälle rytmiselle ja energiselle tanssityylille ovat mm. the lock, pointit ja muscleman. Tunneilla opitaan lockingin perusteita funk-musiikkiä fiilistellen.

Junnu-Break

Junnu-Break on lasten oma break-tunti kaikille tanssista ja monipuolisesta liikunnasta kiinnostuneille. Tunneilla tutustutaan breakin ja hip hop -kulttuurin perusteisiin leikkien, pelien ja break-harjoitteiden avulla. Junnu-break -tunnilla lapsen itsetunto vahvistuu kannustavan ilmapiirin, hyvän yhteishengen ja onnistumiskokemusten kautta.

Bodyweight Training

Bodyweight training -tunnilla keskitytään erilaisiin tanssia tukeviin, kehonpainolla suoritettaviin lihaskuntoharjoitteisiin.
Tunnilla käydään läpi turvalliset ja tehokkaat harjoitustekniikat, tutustutaan kehonhuollon ja liikkuvuusharjoittelun perusteisiin ammattimaisessa ohjauksessa. Bodyweight training -tunti on ainutlaatuinen treeni tanssijoille ja kaikille jotka haluavat edistää fyysistä suorituskykyä, terveyttä ja hyvinvointia.